banner1024
GÜNDEM:
Gebze'nin geleceğini planlayan Kaymakam Güler'le tarihe not düştük!

04 Aralık 2017 Pazartesi 11:29

 Gebze, gerçekten önemli sorunlarla mücadele ederek bugünlere geldi. Deyim yerindeyse, ne kadar çok yatırım yapıldıysa da İstanbul ile İzmit arasında sıkışıp kalmaktan ve her iki ilinde Gebze bölgesini arka bahçeleri görmeleri yüzünden sorunlar katlanarak büyüdü. Gebzelilerin oylarıyla seçilen siyasetçilerin de Gebze’ye vefasızlığı yüzünden sorunlar katlanarak devam etti.

   Evet yukarıdaki paragrafla yazıma başlıyorum. Bu sadece bir tespit değil, kırk yıldır Gebze’de gazetecilik ve belgeselcilik yapan biri olarak 40 yıllık yaşadıklarımın ve gördüklerimin sonucu paylaşıyorum. Hangi iktidar gelirse gelsin Gebze’nin hiç bir zaman çözülemedi.

  Gebze’nin en önemli sorunu alt yapıda ki eksiklikler, trafik ve onlarında ötesinde Gebze bölgesinde halen bir çok okulda ikili eğitim devam etmesi. Okul ve derslik sıkıntısı maalesef. Bu iki sıkıntıyı çözmediğimiz sürece gelecekte de büyük sorunlar yaşayacağız.

GEBZE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK KAYMAKAM

Gebze’nin kaymakamı Sayın Mustafa Güler ile gazetemizi ziyareti sırasında uzun süre konuşma imkanımız oldu. Gebze üzerine bir çok bilgi sahibi oldum. Gebze’de göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen Kaymakam Güler Gebze’nin tüm sorunlarına hâkim, sanki yıllardan beri Gebze’de yaşıyor ve Gebze’de idarecilik yapıyor. Eğitimden alt yapıya, güvenlikten sosyal hayata Gebze’nin tüm sorunlarını bilen  ve çözüm de üreten kaymakama sahip olmak gerçekten çok önemli. Sayın Kaymakamımızla yaptığımız söyleşi buradan sizlerle paylaşıyorum.

EĞİTİME DESTEK BEKLİYORUZ!

Kaymakam Güler’in en önemli ifadeleri eğitime yönelik oldu. Gebze’nin en az 16 yeni okul ve 400 dersliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Güler, “En önemli sorunumuz eğitim. Şu anda 16 okulda ikili eğitim yapılıyor. 400 civarında dersliğe ihtiyacımız var. 16 yeni Okul yapmak zorundayız. Şu an okullarımızda 76 bin öğrenci eğitim görüyor. Her geçen gün nüfusumuz artıyor. 6 bin 500 yeni öğrenci İlkokul 1.Sınıfa başlamış. Bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu yüzden yeni okullara ihtiyacımız var.”dedi.

GEREKİRSE AYAKLARINA GİDERİZ

Gebze’ye yeni okul kazandırılması için hayırseverlerin gerekirse ayağına kadar gideceklerini dile getiren Güler, “Şu anda inşaat halinde olan 7 okulumuz var, 4 tanesinin inşaatı bitmek üzere ama bunlar yetmez. İl Milli Eğitim de Gebze’ye 11 yeni okul yapmak istiyor ama imkânların oluşması lazım. Bunları yatırım programına almak lazım. Bu noktada Hayırseverlere ihtiyacımız var. Yeni okullar yapmak için hayırseverlerimizi bu sosyal sorumluluğa almaya davet ediyoruz. Binlerce sanayi kuruluşunun olduğu yerde İşadamlarımız bu konuda duyarlı olmalı. Devletimiz eğitime katkıda, okul yapılmasında işadamlarımıza bir çok olanak ve teşvik sağlıyor. Duyarlı Hayırseverlerimize kapımız açık. Gerekirse biz kapılarına gideriz, yeter ki okul kazandıralım.”dedi.

GEBZE, BÜYÜKŞEHİR POTANSİYELİNE SAHİP!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’nin il olma hayaline dair sorumuza cevap verdi: Gebze’nin Büyükşehir olabilecek potansiyelinin bulunduğunu ifade eden Güler, “Gebze çok önemli bir yer. Gebze bölgesi İl yapılması düşünüldüğünde Büyükşehir olabilecek nüfusa ve güce sahip bir yer. Gebze Anadolu’nun adeta bir mozaiği. Burada yaşayan insanlarımız memleketleriyle irtibatlarını koparmazken, Gebzelilik bilincine de sahip olmalarını aşılamak lazım. Evet, Hükümetin yeni İl yapmama konusunda bir Politikası var. İl yapmadan ziyade daha çok hizmet götürme yönünde bir Hükümet Politikası var. Ama şunu biliyoruz ki Büyükşehirli İl olduğu zaman Gebze Bölgesi daha çok hizmeti alabilecektir. İl olduğu zaman Gebze’nin sorunları daha  hızlı çözülür, daha planlı çalışmalar yapılır.

VERGİ’DE YEDİNCİ SIRADAYIZ

Gebze’nin ekonomik gücüyle ilgili sorumuza Güler, “Bugün Gebze’de 350 bin kayıtlı nüfus var. Ancak yine Gebze’de faaliyet gösteren SGK Hizmet Müdürlüğü verilerine göre 245 bin SGK’lı çalışan var. Bu muazzam bir rakam. Nüfusa göre bu kadar çalışanın olduğu başka bir yer yok. 1 yılda 140 bin SGK’ya kayıt oluyor. Vergi anlamında Türkiye’de en çok vergi toplanan 7.Yer konumundayız. İl ve ilçeler arasında yapılan sıralamada Gebze 7.Olarak, Kocaeli’yi de ilk sıralara taşlıyor. 652 tane 50 kişiden fazla işçi çalıştıran işletme var.”dedi. 

UYDUKENTLER YAPMALIYIZ

Gebze’de trafik sorununu çözmek için Uydukentlere ihtiyaç olduğunu belirten Kaymakam Güler, “En önemli sorun eğitim ve ulaşım. Ulaşım sorunu için sürekli toplantılar yapıyoruz. Öncelikle vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmesi gerekiyor, sonrasında yerel yönetimler iyileştirme çalışmaları yapıp, gerekirse yeni güzergahlar oluşturmalıdır. OSB’lerin çevrelerine Uydukentler yapmalıyız. Dışarı giden nüfusu buralarda muhafaza edersek, trafik sorununda çözmüş oluruz. Bu çalışmalar için konutların, sosyal yaşam alanlarını oluşturabilirsek, bunu başarmış oluruz.”dedi.

YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI ÇALIŞMALARI

Bazı kamu kurumlarının taşınması için çalışmalar yaptıklarını ve Kaymakamlık binası için önemli bir mesafe aldıklarını dile getiren Güler, “Yeni Kaymakamlık binası için önemli bir mesafe aldık. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve TOKİ Başkanı ile görüştük, henüz netleşmemekle beraber Gebze’ye yakışır yeni bir Hükümet Konağı kazandırmak için çok önemli bir mesafeye geldi. Mevcut Vergi dairesi ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yeni binalara taşınması gerekir. Tüm bunlar için çalışmalarımızı yapıyoruz.”diyerek sözlerini bitirdi.
Evet sonuç olarak, Sayın Kaymakamımızın Gebze’nin geleceği adına kente hakim olmasına çok sevindim. Gebze’nin sorunlarını bilen ve sorunalar çözüm getiren Kaymakam Güler’e başarılar diliyorum. Gebze halkı sayın Kaymakam Güler’e Gebze’ye kazandıracağı hizmetlerle Gebze’den gittikten sonra da minnet ve şükranla anacaktır. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku