banner1036
GÜNDEM:
Gençlik Şöleni, Mayıs Yedisi ve AK Parti Kongresi!

22 Mayıs 2017 Pazartesi 10:00

İSMAİL KAHRAMAN/ MAKALE
  

Darıca’da düzenlenen ürk Dünyası gençlik Şöleni gerçekten muhteşemdi. Şölene katılan sanatçıların birbirinden güzel söyledikleri parçaların değerlendirme ve Jüri üyeliğini de yaptım. Türk Dünyası gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı olarak Kültür Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı Jüri de görev aldım değerlendirmelerde bulundum.

 Türk Dünyası Gençlik Şöleni ve müzik Yarışması Kocaelİ’de Darıca belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kırgızistan, Kalmuk, Suriye Tuva, Buryap, Azerbaycan, Bosna, Kazakistan, Yakutistan, Kabardin, Balkar, Makedonya, Özbekistan, Başkurdistan ve Kırım'dan gelen genç sanatçılar ülkelerine ait şarkılarla davetlileri büyülediler. Darıca'da tam anlamı ile Türk dünyası müzik coşkusu yaşandı

Kültür bakanlığı müzik dairesi başkanının başkanlığındaki jüride bizde Türk Dünyası gazeteciler Federasyonu genel başkanı Menderes Demir'i temsilen Genel başkan vekili olarak görev yaptık.

Jüri tarafından Yapılan değerlendirmede en iyi yorum, En iyi beste ve en iyi sahne şovu olarak Azerbaycan, Kırgızistan ve Yakutistanlı sanatçılar seçildi.

Türkiye'yi temsilen söylenen şarkı davetlileri coşturdu. Türkiye ev sahibi olduğu için değerlendirme harici tutuldu.  Darıca belediye başkanı Şükrü Karabacak yaptığı konuşmada Türk dünyası gençlerini Darıca'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz dedi ve gençlere hediye ve çiçek takdim edildi.

Organizasyon Sorumlusu Murat Baytaş www.gebzegazetesi.com

canlı yayınına özel bir demeç vererek bu tür organizasyonlar dostluk ve kardeşliği güçlendiriyor yeni kültür ve sanat adamları yetişmesine vesile oluyor diye konuştu. Darıca sahilleri Tanrı dağlarından Altaylara Yenisey Irmağından Pamir dağlarına Türkistan'dan Maveraünnehir'e Horasan'dan Kafkaslar'a Anadolu'dan Evladı fatihan diyarı Rumeli'ye tam bir şölen havası yaşadı

MAYIS YEDİSİ GELENEĞİ

Mayıs Yedisi geleneği Oğuz Türklerinin Çepni boyunun çok önemli bir geleneğidir. Yaylalara çıkmak için ön hazırlık olan Mayıs Yedisi geleneğini geleneksel olarak kutlayan Gölcük Giresunlular Derneği binlerce yıllık geleneği yaşatmaya ve korumaya çalışıyor. Gölcük’de Asar deresinin denizle birleştiği noktada 2 yıldır yapılan Mayıs Yedisi geleneğine dernek tarafından davet edilerek konuşma yapıp davetlileri bilgilendirdik. Bu yıl ki tören çok anlamlı ve önemli oldu. Tıpkı Giresun Aksu deresinde yaşatılan gelenek Gölcük’de de yapıldı. yetkili ve yöneticiler bu anlamlı güne katılarak Mayıs Yedisi geleneğini yaşattılar.

  1987 yılından beri Kocaeli Gölcük de başarılı hizmet yapan Gölcük Giresunlular derneği Çepni Türklerinin binlerce yıllık Mayıs yedisi geleneğini yaşattı. Halen Giresun Aksu festivallerinde uluslararası boyut kazanan mayıs yedisi geleneğindeki Gölcük Kaymakamı ve diğer yetkililer 15 taş attı sac ayakdan geçtiler. Bizde araştırmacı gazeteci olarak taş atmadaki neden kötülüklerden kurtulma hayvanların denizde yıkanması ile sağlıklı olacağı inancı ile ilgili bilgiler verdim.  Mayıs Yedisi ve ot göçü geleneğinin kültür bakanlığı tarafından koruma altına alınmasını önerdim. Her yıl yirmi bir Mayıs'a denk gelen koca karı ayının mayıs yedisi olarak Giresun Ordu ve Trabzon’un Beşikdüzü bölgesinde kutlanmakta

AK PARTİ’NİN OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ

Tük siyasi tarihinde önemli bir yer tutan Ak Parti’nin Pazar günü yapılan Olağanüstü kongresini televizyonlardan takip etme imkanım oldu. 21 Mayıs siyasi tarihimizde Cumhurbaşkanının parti Genel Başkanı olarak siyasette yeni bir dönem ve yeni bir açılımın Miladı da olmuş oldu. AK Parti’nin kongresini takip ederken AK Parti’nin nasıl kurulduğu ve kuruluş günlerinde neler yaşadığını hatırlıyordum. Kuruluş günlerinin bir bölümünü de sizlerle paylaşıyorum:

  AK Parti’nin 16 yık önce kuruluş günlerini gazeteci belgeselci ve AK Parti Kocaeli kurucular kurulu üyesi olarak dün gibi hatırlıyorum.

AK Parti’nin İlk kuruluş toplantıları Gebze, Eskihisar, Otel Atabay’da yapılmaya başlanmıştı. Kurucu lider Sayın Erdoğan ile ilgili yasaklı yılları, hapishane hayatı ve Kırklareli Pınarhisar hapishanesinde kendisini ziyaretimde yaptığım söyleşi, Büyükşehir yasası ile ilgili Gebze'de sorduğum soruya verdiği cevap, Seçimler, siyasi mücadeleler, siyasetin zorluğunu anlayıp belgeselciliği tercih etmem. Daha bir çok olaylar ve anılar dün gibi hatırlıyorum. Koca bir on altı yıl geçmiş. 16 yılda çok şey değişti bir çok olay yaşandı, zaman bir rüzgar gibi gelip geçti acı tatlı bir çok hatıra yaşandı. 

  16 yıl önce AK Parti Genel merkezi tarafından basılan Kocaeli kurucular kurulu üyesi olarak bize de hediye edilen 2002 yılı AK Parti ajandasının ilk sayfasında yer alan Erdoğan’ın fotoğrafı ve AK Parti’nin 16 yıl önceki reklamı ile gazete manşetlerini tarihe not düşüp zamana noterlik yapma adına sizlerle paylaştım. AK Parti kurulduktan sonra ilk seçimlere Kocaeli Değirmendere beldesi belediye seçimlerine girmiş ve kazanmıştı. AK Parti’nin Kuruluş Bildirgesi 2002 yılı Ajandasının ilk sayfasında geniş bir şekilde yer almıştı. Kongreyle ilgili daha geniş yazıyı sizlerle paylaşacağım.

 

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB MARMARA GGK’DAN ANITKABİR ZİYARETİ
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Haberi Oku