KÜLTÜR VE SANAT:
Bu Film Korkutur!

20 Ocak 2017 Cuma 11:22

Filmin yönetmeni Ayşenur Karakaya ve daha önce pek çok yönetmenlik denemesi olan Aksel Yakup Bektaş filmin senaristi ve genel yönetmeni. Oyuncular: Fatih Batı, Bengisu Almalı, Burak Düzer, Ayşenur Karakaya ve Aksel Yakup Bektaş.

BULUNTU GÖRÜNTÜLER

Türkiye’de çok az örneğine rastlanan Buluntu Görüntüler(Found Footage) tarzında çekilen 3. 2. 1 Kayıt filmi yayınlanan 2 farklı fragmanıyla korkutmayı başarıyor. 

Filmin genel yönetmeni olan Aksel Yakup Bektaş, bu film ileride çekeceğimiz farklı filmlere bir köprü olduğunu söylüyor.

FİLMİN KONUSU

Şizofren hastası genç bir kız olan Simge'ye doğum gününde babası tarafından hep istediği antika kamera alınır. Ayrıca asosyal bir kişilik olan Simge, kamerasını hiç elinden düşürmez ve hemen her şeyi videoya çeker. Daha sonraları bunu oyuna dönüştüren Simge, önce çok sevdiği kedisini öldürüp videoya çeker ve ardından aile üyelerini birer birer öldürüp korku filmi çekmeye başlayacaktır.

FİLM EKİBİNİN ANILARI

Bengisu Almalı - Film çekimini yaparken hava oldukça sıcaktı. Sahil ve dağ çekimimiz vardı. Sabah bembeyaz tenle gittiğim çekimden akşam kıpkırmızı eve dönmüştüm.

Ayşenur Karakaya – Çekimler zordu. Özellikle bir çekimimiz vardı ki beni oldukça zorladı. Çekimin bittiği günün akşamı gözlerimi hastanede açtım.

Burak Düzer – Ben filmde yer alan kimseyi tanımıyordum. Öylesine geldim çekime küçük bir rol alacaktım. Sonra beni beğendiler ve senaryoya ek yaparak filmde daha çok yer verdiler.

Fatih Batı – Genel yönetmen bana sürekli senaryolarla gelirdi. Şunu çekeceğiz bunu çekeceğiz diye ama bir türlü kısmet olmamıştı. En sonunda bu filmde karar kıldık. İyi ki de kılmışız çünkü hem çok eğlendim hem de yeni şeyler öğrendim.

Aksel Yakup Bektaş – Hep sanat ile içli dışlı olmuşumdur. Sinema olsun tiyatro olsun müzik olsun. Ayşenur’u daha önceden tanıyordum ve çektiği kısa filmleri de biliyordum. Bu filmin senaryosunu yazarken yönetmen olarak aklıma gelen tek isimdi. İyi ki de aklıma geldi. Ayrıca Ayşenur’un erkek kardeşi Enes Karakaya bu filmde kamera arkasında görev aldı. Filmin başrol oyuncularından Bengisu Almalı ise benim asla vazgeçmeyeceğim oyuncularımdan. Egosuz, ne istediğini bilen ve asla yapamayacağı işin içine girmeyen kişi. Bu filmdeki rolünü fazlasıyla hak ediyor. O benden bir şeyler öğrenirken bende ondan çok şey öğreniyorum. Herkes çok uğraştı herkes filme çok bağlandı. Zorlandılar ama bir kez bile yılmadan filmi bitirmeye çalıştılar ve sonunda bitti. Refik Sıla GÜVENÇ

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku