banner1036
GÜNDEM:
‘Karabacak Spor Bakanı olsun'

05 Şubat 2015 Perşembe 10:39

Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında 9 madde görüşülürken, Meclis toplantısı CHP’li meclis üyelerinin Atletizm’de Avrupa Şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünü tebrik etmesi ile başladı. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın ‘Siz Spor Bakanlığı’nı iyi yaparsınız. Bu işi bırakın spor bakanı olun’ sözleri meclis toplantısına damga vurdu. CHP’li Sedar’ın bu sözlerine karşılık AK Parti’li meclis üyeleri ‘Başarılı olan Bakan olur, Sayın Karabacak’ın başarısını tescillemiş oldunuz. Bizde Belediye Başkanımızı Bakan olarak görmek istiyoruz’ dediler.
KARABACAK; ‘BİZİM GÖREVİMİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’
Darıca Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda yaşanan bu diyalog üzerine konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; ‘Bizim amacımız vatandaşa hizmet. Biz canlı olan her şeye hizmet etmek için yola çıktık. Bizim Spor Bakanlığı gibi bir derdimiz yok. Vatandaş bizi bu göreve seçti. Bir değil, iki değil, üç seçim atlattık. Demek ki vatandaş hizmetlerden memnun. Bizi Darıca Belediye Başkanı olarak görmek istiyor’ dedi.
SPOR KULÜBÜNE 160 BİN TL
Mecliste yaşanan ‘Karabacak Spor Bakanı olsun’ diyaloğunun ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Meclis toplantısında alınan kararla Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’ne 160 bin TL para verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, yine Atletizmde  Avrupa şampiyonu olan sporculara 15 adet Cumhuriyet altını, teknik kadroya ise 5 adet Cumhuriyet altını hediye edilmesine oy birliği ile karar verildi. İmar ile ilgili gündem maddeleri komisyona gönderilirken, meclis üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları ise yeniden belirlendi.
DARICA’YA KAPALI PAZAR KURULACAK
Darıca’nın en eski pazarlarından olan Salı Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi nedeniyle, pazarcıların Pazartesi ve Salı pazarını açmaması konusunda konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; ‘Pazar konusunda Osmangazi Dalçık Projesi’nin yapılmasıyla pazarı kendilerinin kaldıracaklarının sözünü verdiler. Ama proje hayata geçirildi hiç konuşmadılar. Bir süre bu böyle gitti. Şimdi yeni Pazar yeri kurduk herkese yerini verdik. Ama pazarı kurmuyorlar. Hadi Salı Pazarı’nı kurmadın, Pazartesi pazarını neden kurmuyorsun. Burada bir art niyet var’ dedi. Darıca Nenehatun Stadyumu’nun yanında bulunan 12 bin metrekarelik alana AVM yapılacağını söyleyen Karabacak; ‘Şuanda karar Büyükşehir Belediyesinde. Karar çıktıktan sonra bize gelecek ve iş adamı inşaatına başlayacak. Biz bu iş adamı ile görüştük. Yerin altını kullanmak kaydıyla buraya kapalı Pazar kurmasını istedik. Hatta pazarın kurulmadığı günlerde 2. El oto pazarı olarak da kullanabilir. Bu projede hayata geçecek’ dedi.
MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Darıca’da bulunan eski mezarlık alanının üst kısmında bulunan 4 dönümlük arazinin mezarlık yapılmayacağını söyleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; ‘Bize Pelitli Köyü’nde ki mezarlığı gösterdiler. Fakat Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile görüştük Balçık’ta 1000 dönümlük bir araziyi bize verecek. Darıca’nın mezarlık sorunu da uzun yıllar çözülmüş olacak’ dedi.

                                                

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Instagram Beğeni Nasıl Arttırılır?
Instagram, günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olarak öne çıkıyor.

Haberi Oku