CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret etti. Geçmişten bugüne Gebze bölgesini konuştuk. CHP’nin Kocaeli ile ilgili gelecek düşüncelerini öğrenmeye çalıştık. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile açık açık İzmit lobisinin ve Gebze’nin geçmişte İzmitliler tarafından neden yalnız bırakıldığını sorduk. 
CHP, geçmişte Kocaeli ve Gebze bölgesinde oldukça etkindi. Deyim yerindeyse Kocaeli solun kalesiydi. 1980 darbesinden sonra Gebze ve Kocaeli bölgesindeki belediyelerin tümü CHP zihniyetine mensup sosyal demokrat partilerin elindeydi. 
CHP’nin çok etkin olduğu Kocaeli bölgesinde özellikle Sefa Sirmen dönemi, gerçekten üzerinde durulması gerekilen bir dönemdi. Çünkü Sirmen farklı uygulamalar yapıp, Demirel’i de arkasına alarak, Kocaeli’de İzaydaş, Yuvacık Barajı ve bazı yatırımlara imza atmış bir isim. 
CHP İl Başkanı Sayın Cengiz Sarıbay’a bunları anlatarak, yıllarca CHP Gebze bölgesine ikinci sınıf bölge muamelesi yaptı. 1955’li yıllarda Demokrat Partili Milli Eğitim Bakanı .. Tuzla’ya ev yapıp, Tuzla’yı Gebze’den siyasi güçle kopardığında İzmit bölgesi Gebze’nin yanında yer almamıştı. 1960’lı yıllarda KOÇ Holding, Arçelik fabrikasının Gebze Belediyesi’ne vergi vermemek için Şifa Mahallesi’ni Gebze’den mahkeme yoluyla koparırken İzmit’liler yine Gebze’ye sahip çıkmamıştı. Gebze bu nedenle hep kendisini yalnız hissetti ve İzmit’in vefasızlığına isyan etti. Bu şekildeki değerlendirmelerimiz ile İzmit lobisinin Gebze’ye bakış açısını daha önce İzmit siyasetinde etkin olan CHP ve sosyal demokratların Gebze’ye duyarsızlığını vurgulayarak, bugün ki CHP’nin Gebze politikasını sordum.
CHP İL BAŞKANI; “GEBZE İL OLMALIDIR”
CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Cengiz Sarıbay samimi ve içten bir insan. Daha sohbete başlamadan “Gebze’de böyle bir gazete binasına gireceğimi hiç düşünmüyordum” diyerek söze başladı. “Gebze bölgesi gerçekten gelişmiş” diyerek sözlerine devam ederken, bizlerde “kocaeligebze.tv üzerinden sizinle canlı yayın yaparak tüm dünyaya sesleniyoruz” dedikten sonra CHP’nin Gebze ile ilgili düşüncelerini sorduk. Başkan Sarıbay, “Açık ve net söylüyoruz. Gebze mutlaka il olmalıdır. Bunun için de milletvekillerimiz kanun teklifi hazırlayacaklar. Gebze artık kendisine yeter hale geldi. Gebze bölgesinin il olması için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada Gebze’liler AK Parti ve MHP’yi de sıkıştırıp, Gebze’nin il olma hakkını kazanmalılar. Bu noktada Gebze’lilerde üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu.
CHP’YE GÖRE KOCAELİ 2023 VİZYONU
İl Başkanı Sayın Cengiz Sarıbay, “Kocaeli’yi ilçe ilçe gezmeye devam ediyoruz. Tüm ilçelerdeki basın, STK, esnaf ve vatandaşlarımız ile görüşmeler yaparak vatandaşımıza dokunuyoruz. Vatandaşımızın sürekli yanında olacağız. Her hafta Gebze bölgesine geleceğiz. Hangi düşünceden olursa olsun, sorun ve sıkıntılarına çözüm arayacağız. İlçe Başkanı ve örgütümüz sürekli toplantılar yapıyor. Kocaeli için ne yapabiliriz sorusunu kendimize soruyoruz” dedi.
Sarıbay açıklamalarında, “Kocaeli’nin geleceği ile ilgili araştırmacılardan, akademisyenlerden oluşacak bir grup ile Kocaeli’nin geleceğine yönelik bir sempozyum ve çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Kocaeli’yi bilimsel olarak ele alacağız. Bunu en iyi şekilde rapor haline getirip, kamuoyu ile paylaşacağız. Sizinle yaptığımız bu söyleşiden de yararlandık. Bu konuda sizlerden de yararlanmak istiyoruz” dedi.
İL BAŞKANI SARIBAY KOCAELİGEBZE.TV CANLI YAYININDA
www.kocaeligebze.tv olarak internet üzerinden tüm dünyaya yayın yapan televizyon kanalımız için İl Başkanı Sayın Cengiz Sarıbay ile söyleşi yaptık. Sarıbay yaptığı açıklamada; “Gebzeliler il olmak için bu işin öncülüğünü yaparlarsa bende bir hukukçu ve siyasetçi olarak Gebzelilerin yanında olmaya söz veriyorum. Her hafta bir günümü Gebze bölgesine ayıracağım. Bu bölgeye önem vereceğiz” dedi. Sayın Sarıbay ile yaptığımız söyleşiyi izlemek için https://www.youtube.com/watch?v=K-qd9J-O-F0 adresine tıklayabilirsiniz.
Sonuç olarak, Sayın Cengiz Sarıbay daha önceki il başkanlarına benzemeyen, açık sözlü ve Gebze bölgesine önem veren, İzmit lobisine rağmen Kocaeli’yi bir bütün olarak gören birisi olarak tanıdık. İnşallah yanılmam. Gerçekten Kocaeli’nin fikir üreten, bir bütün olarak geleceğe taşıyacak insanlara ihtiyaç var. Açıkça Gebze’nin il olmasını da savunan İl Başkanı Sarıbay’a, Gebze’nin il olmasıyla ilgili net düşüncesinden dolayı teşekkür ediyoruz.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981