banner1036
İLÇE HABERLERİ:
İLK 3 YILDA 50 MİLYAR USD İHRACAT

12 Kasım 2016 Cumartesi 10:19

 MUALLİMKÖY’DE 3 MİLYON M2 LİK ALANDA KURULACAK BİLİŞİM VADİSİ ŞİMDİDEN GÖZ KAMAŞTIRIYOR

2011 yılında Teknoloji Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen, 2012’de Muallimköy TGB Yönetici A.Ş olarak bir şirkete dönüşen Türkiye’nin Bilişim, teknoloji ve inovasyon anlamındaki en büyük projesi Muallimköy Bilişim Vadisi’nde ilk etap inşaatlar Ocak ayında tamamlanacak.

3 Milyon m2’lik projede ilk etap olan 55 bin metrekarelik kapalı alanın ihalesi yapıldı, çalışmalar tamamlanmak üzere .

15 bin metrekareden oluşan İdari Ar-Ge ofis kulesi, TÜBİTAK Bilgem’e ait Prototip Test Merkezi ve Warwick Üniversitesi ile Bilişim Vadisi’nin ortaklaşa kullanacağı Tematik İnovasyon Merkezi inşaatlarının da Ocak ayında tamamlanması sonrası 2.Etap çalışmalara geçilecek.

İkinci etapta 150 bin m2 üzerine inşa edilecek olan Ar-Ge Binaları, kuluçka merkezleri ve kongre merkezi inşaası için ihale hazırlıkları da tamamlanmış durumda. Bu alanların yanı sıra yakın zamanda yapılacak merkezlerle birlikte toplam kapalı alan 250 bin m2 ye çıkacak ve bu ölçekte Türkiye’nin en büyük TGB olacak.

Bu alanların bitişi ile yerli ve yabancı büyük firmaların yapacakları Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Bölgeleri ile Bilişim Vadisi dünya çapında bir Bilişim şehrine dönüşecek.

İLK 3 YILDA 50 MİLYAR USD İHRACAT

Ortakları arasında yüzde 35 hisse ile TÜBİTAK başta olmak üzere, Türk Standartları Enstitüsü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , Gebze Teknik Üniversitesi , KOSGEB, TOSB, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası’nın bulunduğu Bilişim Vadisi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, başkan yardımcılığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yönetim kurulu üyeliklerini ise Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prf.Dr Haluk Görgün, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr Bahadır Tunaboylu yapmakta.

Tamamlandığında 10 yılda 150 patente hayat vermesi, 100’ü aşkın teknoloji girişim onayı  hedeflenen Bilişim Vadisi’nde ilk 3 yılda 50 milyar USD ihracat da hedeflenmekte.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

UMSİDER YÖNETİMİ GEBZE BELEDİYE BAŞKANINA...
Uluslararası Sanayici ve İş İnsanları Derneği UMSİDER yönetimi Genel Başkan Zeki Gedikoğlu başkanlığında...

Haberi Oku