GÜNDEM:
Meclis'i Köşker yönetti!

16 Nisan 2016 Cumartesi 10:14

 Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yokluğunda Meclis’i Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yönetti. Köşker’in yönettiği Meclis toplantısında belediye bünyesinde görev yapacak komisyon üyeleri seçimle belirlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 145 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında meclis başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Mecliste CHP Grubu’nda grup başkan vekili değişikliği yaşandı. CHP Grubu’na bir buçuk yıl boyunca başkanlık eden avukat Hüseyin Yılmaz bir süre önce ameliyat olmuştu. Sağlık sorunları nedeniyle uzun süre meclisten uzak kalan Yılmaz’ın yerine yeni dönem için Erhan Uysal görevlendirildi. Meclisteki en dikkat çekici değişiklik ise başkan vekilliğinde yaşandı. Meclis başkan vekili İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yerine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanvekili seçildi. 
CHP’LİLERDEN ÖNERGELER
CHP’liler meclis toplantısında kente dair sorunlarla ilgili bazı soru önergeleri verdi. CHP’liler 60 Evler bölgesindeki sahil boyunca görülen deniz kirliliğini, Derince Limanı’na yapılacak dolgunun İzmit Körfezi’nde oluşan sirkülasyonu engelleyeceği ve kirlenmeye neden olup olmayacağını sordu. CHP’liler ikinci verdikleri soru önergesinde ise mahkeme kararı ile yıkılan Mimar Sinan Üst Geçidinin Mimar Sinan köprüsünün siluetini kapatan bölgesinin yıkılmasından kaynaklı doğan kamu zararının nasıl tahsil edileceği ve Ensar Vakfı’na her hangi bir tahsis olup olmadığı sordu.
KONUYU BİLMİYORSUN
Dumankaya firmasının Çayırova’da inşa edeceği bir projesiyle ilgili gündem maddesinde ise başkan vekili Zekeriya Özak ile CHP’li Engin Taşdemir arasında gerginlik yaşandı. Engin Taşdemir, “Dumanlıkaya firmasının sizin o çok korktuğunuz, devlete çok zarar vereceğini iddia ettiğiniz paralel dediğini yapıyla nasıl bir ilgisi var? Bu firmanın imar iznini 6 kattan 12 kata çıkararak bu firmayı kolluyorsunuz. Burada bir kamu yararı yok. Adrese teslim iş yapıyoruz. Oradaki yeşil alan firmaya ait gibi gösteriliyor imarda” dedi. Zekeriya Özak ise “Anlamıyorsun, etmiyorsun. Neye itiraz ettiğin belli değil. Bu bir vizyon projesidir. Kentin vizyon projesidir. Biz halka açık olan hiçbir alanı halka kapattırmayız. Oradaki yeşil alan bütün vatandaşların kullanımına açıktır” ifadelerini kullandı.
KOMİSYON SEÇİMLERİ
İmar ve Bayındırlık Komisyonu:
Zekeriya Özak, Ahmet Pehlivan, Fulya Ebru Önder, Serap Bıçak, Engin Güzel, Murat Kılıç, Orhan Tanış.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Berna Abiş, İbrahim Bulut, Cafer Tayyar Demirtaş, Ahmet Atlı, Bülent Kanca, Hasan Numan Tonka, Engin Taşdemir.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Hikmet Tuncay, Yakup Kaya, Fatih Meral, Hasan Ayaz, Adnan Balcı, Selahattin Kabadayıoğlu, Serap Özmen. Eğitim Kültür,

Gençlik ve Spor Komisyonu: Mustafa İltekin, Mevlüt Demir, Murat Ölmez, Mustafa Öztürk, Fikriye Çelik, Aykut Bozkurt, İbrahim Karslı.

Ulaşım Komisyonu: Faik Recai Bayraktar, Hikmet Çelebi, Murat Tunç, Metin Söylemez, Sedat Kul, Mehmet Başaran, Zafer Şimşek.

Hukuk Komisyonu: Emine Zeybek, Ufuk Ekinci, Mehmet Ali Karaaslan, Özlem Ekşi Şahinkaya, İrfan Kurt, Hikmet Çelebi, Erdem Topçuoğlu.

İsimlendirme Komisyonu: Hasan Ayaz, Raif Yıldız, Ergün Kahraman, Zeki Kurtuluş, Serpil Yılmaz, Hakan Karakaş, Nihat Değer.

Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu: Tuba Şensoy, Orhan Keskin, Ayşe Mamat, Özlem Ekşi Şahinkaya, Aykut Bozkurt, Özcan Özer, Vahit Eryılmaz.
Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler komisyonu: Adnan Balcı, Tuba Şensoy, Faruk Denli, Fikriye Çelik, Habip Aşı, Recep Özbakır, 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kaymakam Özyiğit Kurum Müdürlerini Topladı
Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit Başkanlığında Gebze Belediyesi toplantı salonunda ilgili kurum ve kuruluşlarının...

Haberi Oku