GÜNDEM:
Külliye Çabuk Bozuldu (!)

03 Şubat 2015 Salı 14:12

Edinilen bilgilere göre, son kar yağışı ve akabindeki lodos fırtınası ile birlikte  tarihi yapının elektrik sisteminde  zaman zaman kısa devre yapacak kadar arızalar meydana geldi, ayrıca ışıklandırmak için yeni konulan led lambalar bu yüzden yanmıyor, ayrıca son hava koşullarında çatıdaki bazı kiremitlerin yerinden oynadığı, kurşun tabakanın kalktığı gözleniyor…bu da  restorasyonun pek sağlıklı yapılamadığı izlenimini veriyor.
Bölgemizin tarihi iftiharı olan Çoban Mustafapaşa  Camii ve Külliyesi yeni restore edilmesine rağmen tehlike sinyalleri ve işaretleri vermeye başladı. Edinilen bilgilere göre, son kar yağışı ve akabindeki lodos fırtınası ile birlikte  tarihi yapının elektrik sisteminde  zaman zaman kısa devre yapacak kadar arızalar meydana gelmeye başladı, ayrıca ışıklandırmak için yeni konulan led lambaları da  bu yüzden yanmıyor, ayrıca son hava koşullarında çatıdaki bazı kiremitlerin yerinden oynadığı, kurşun tabakanın kalktığı gözleniyor… Bu arada içeride kubbe kısımlardaki bazı süsleme ve boyaların da dökülmeye başladığı belirtiliyor.
NE OLACAK ŞİMDİ?
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından  yaklaşık bir buçuk yıl önce  yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve  tarihi eserimiz geçtiğimiz ay  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve bölge protokolünün katılımlarıyla tekrardan ibadete ve ziyaretlere açılmıştı. Açılışta konuşma yapan ve restorasyonla ilgili bilgi veren  vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, yapılan restorasyonla tarihi eserin yıkılmadan kurtarıldığını ifade etmişti. Ya eksik çalışma sonucu veya hava koşulları ile yerlerinden sökülen  ışıklandırma sistemi ile elektrik sistemiyle çatılardaki dökülme ve deformasyonların bir teknik araştırma ekibi ile tespiti yapılıp süratle onarılması bekleniyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku