Kocaeli İl Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya burada yaptığı açıklamada, "Bizde pek küskünlük olmaz. Dört yıldır CHP'nin en kıdemli başkan yardımcısıyım ama aday gösterilmedim. Genel Başkanın takdiridir" dedi.
“BİZDE KÜSKÜNLÜK OLMAZ”
Mevcut milletvekillerinden bazılarının aday gösterilmemesini değerlendiren Akkaya, "Bizde pek küskünlük olmaz. Örneğin karşınızda ben varım. Dört yıldır CHP'nin en kıdemli başkan yardımcısıyım ama aday gösterilmedim, müracaat ettim. Genel Başkanın takdiridir. Bugün buraya geldim çünkü olay kişisel bir olay değildir" ifadesini kullandı.
“BİR SIKINTI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM”
Akkaya, 550 milletvekilinin de çok değerli olduğunu dile getirerek, "Geçmişte Kocaeli’de milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımız, Mecliste de çok iyi hizmette bulundu. Onların da milletvekili onuru yaşamış olmaları sebebiyle yeni seçilen arkadaşlarımıza, onların da canı gönülden destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü CHP'lilik bunu gerektirir. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum çünkü karşınızda ben varım, başkan yardımcısıyım ama milletvekili adayı değilim" dedi. Bir gazetecinin "CHP'nin herhangi bir partiyle ittifak çalışması olup olmadığını" sorusuna Akkaya, "Gizli ya da alenen bir ittifakımız söz konusu değil" cevabını verdi. Akkaya, konuşmanın ardından il yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla bir araya geldi. (A.A.)