İlçe gençlik kolları başkanı İbrahim Güler’in konuşmasıyla başlayan programda, Beyaz Ay Dernek Başkanı ve ilk görme engelli polisiye roman yazarı Furkan Uğur Eşitti söyleşi gerçekleştirdi. Programda; slayt gösterisinin yanı sıra sanatçı Çetin Gümüş şarkılar seslendirdi, ardından da ilahi sanatçısı Erol Çam, şiirler okuyarak, bir sunum yaptı.
ASIL ENGEL DUYARSIZLIK
Programda konuşan ilçe gençlik kolları başkanı İbrahim Güler, “Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır. Engelli olmak engel değildir. Asıl engel duyarsızlık ve sevgisizliktir. Onların karşılaştıkları sorunlar sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, hepimizin ortak sorunudur. Sizler için çabalamayan, sizlere saygı göstermeyen, sabrınıza ve azminize hayran olmayan toplumların yeryüzünde varlık göstermeleri söz konusu bile değildir. O yüzden farkında olalım, sahip çıkalım, unutmayalım, unutturmayalım” dedi.
TARİHİMİZİ BİLMİYORUZ
Güler’in ardından söz alarak söyleşiye başlayan Beyaz Ay Dernek Başkanı ve ilk görme engelli polisiye roman yazarı Furkan Uğur Eşitti, “Toplumumuzda aşırı derece Batı hastalığı var. O kadar ki batı hastalığına yakalanmışız. BM diyor ki ‘bir işyeri yüzde 3 engelli çalıştırmak zorunda ama benim tarihim de bana diyor ki biz zaten bu işi fazlasıyla yapıyoruz.’ Ama ben tarihin dediğini değil de BM’nin dediğini zorla yapıyorum. Neden? Çünkü tarihini bilmiyor. Aslında bizim bunlara ihtiyacımız yok. Biz bunları kabul etmiyoruz. Biz tarihimizi öğrenmemiz gerektiğini söylüyoruz” dedi. Program sonunda, ilçe gençlik kolları ve yazar Eşitti, görme engelli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.