(1).jpeg)
“ŞEHRE DAİR HER ŞEY KONUŞULDU”
Zirvede kaliteli bir dört günün geçirildiğini söyleyen Başkan Büyükakın, “4 gün boyunca 25 farklı ülkeden 350 kadar bildirinin sunulduğu, 26 oturum ve 15 panelin yapıldığı keyifli bir şehircilik paneli gerçekleştirme imkanı bulduk. Şehrim adına gurur duyuyorum. Burada şehre dair her şey konuşuldu.” dedi.
(3).jpeg)
“BÜYÜKŞEHİR OLARAK BİZ HAZIRIZ”
Akademik bilgi ve sahanın birbiriyle buluşmadığı yerlerde ciddi problemlerin olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, Kartepe Zirvesi’nde öngörü, farkındalık, bir problemle karşılaştığımızda onun yönetilmesi ve bittikten sonra da rehabilitasyonların konuşulduğunu dile getirdi. Bilim Kuruluna yapı önerisinde bulunan Başkan Büyükakın, “Süreklilik arz eden bir danışma kurulu oluşturulabilir. Alanın da hocaların ve uzmanların da yer aldığı, bu zirvede konuşulanların projeye dönmesi için yukarıdan bakışı kurumsal hale gelebilir. Bir yönetim komitesi kurulup özellikle UNDP’den bölgesel veya belediye birlikteliklerinden bir icra komitesi önerilebilir. Burada ele alınan konuların hayata geçmesi için biz yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”diye konuştu.
Başkan Tahir Büyükakın, sözlerini katılımcılara, destekçilere, sivil toplum kuruluşlarına ve izleyicilere teşekkür ederek sonlandırdı.
(3).jpeg)











