banner1024
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'u Ziyaret Ettik

30 Temmuz 2021 Cuma 10:09

 Vakit nakittir diyerek her günümüzü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Zaman dediğimiz ömür çok hızlı geçiyor. Zamanı çok iyi değerlendirmek, kalıcı eser ve iz bırakmak gerekiyor. 27 Temmuz 2021 günü gittiğim Ankara’da TÜRKSOY Genel Merkezini ziyaret ettim.  TÜRKSOY’u bize, Kıbrıs Türk Devletini Türkiye’de Ataşe olarak yıllarca temsil eden emekli olmasına rağmen TÜRKSOY’da çalışmaya devam eden fotoğraf sanatçısı Güler Fedai Hanım gezdirip, kültür çalışmaları halkında bilgi verdi. Fotoğraf sergisini gezdirdi, sergi çok güzel. Sosyal medyamdan sergide yaptığım canlı yayını sizlerle paylaşıyorum.

https://www.facebook.com/belgeselciismail/videos/547149799771488/?d=n

TÜRKSOY Basın Sorumlusu Şehnaz Hanım’la görüşüp, kültür etkinlikleri halkında bilgi aldım.

TÜRKSOY, Türk dil ailesine ait dilleri konuşan Türk nüfusuna sahip ülkeler ve topluluklar arası uluslararası kültür örgütüdür. Eski adı "Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi olarak kurulmuştu.

TÜRKSOY'un mevcut genel sekreteri, eski Kazakistan Kültür Bakanı olan Düsen Kaseinov'dur. TÜRKSOY'un genel merkezi Ankara, Türkiye'de bulunmaktadır kendisi ile bir çok toplantıda karşılaşıp konuştuğunuz, Türk dünyasının bölge ve kültür insanlarından önemli bir devlet adamıdır.

TÜRKSOY kökenini Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan Kültür Bakanlarının ortak bir kültür çerçevesinde iş birliği bağlılıklarını ilan ettikleri Bakü ve İstanbul'da 1992 yılı boyunca gerçekleşen toplantılardan almaktadır. Daha sonra 12 Temmuz 1993 tarihinde Almatı'da imzalanan anlaşma ile TÜRKSOY kurulmuştur.

1996'da TÜRKSOY ile UNESCO arasında karşılıklı istişareler ve karşılıklı temsil içeren resmî iş birliği kuruldu.

TÜRKSOY'un, 3 Ekim 2009 tarihinde kurulan Türk Cumhuriyetler arasında jeopolitik bir örgüt olan Türk Keneşi'ne entegre edilerek çok önemli kültür çalışmaları yapan TÜRKSOY’un Oran yakınlarındaki Ankara şehrine hakim genel merkezi tam bir kültür merkezi. Kültür, tarih ve sanatla ilgilenen herkese TÜRKSOY merkezini ziyaret etmelerini tavsiye ederim. TÜRKSOY’u ziyaretimiz anısına kültür ve sanatta dünyada Türk markası Hereke İpek Halısı www.halikulturu.com  olarak  yazıp, hazırladığımız kitap ve belgesellerimizden Güler Hanım’a hediye ettik.

Türkkeneşi ile Belgesel Tadında Türk Dünyası İpekyolu Turu  

Pandemi günleri ve korona vebası salgını bize gezme ziyaret ve kültür toplantılarının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Salgın günlerinde birçok şeyden mahrum kaldık.

Geçtiğimiz yıllarda Türkkeneşi’nin daveti ile modern İpek Yolu turuna katılıp Azerbaycan, Kazakistan, Kırkızistan ve Özbekistan’da birçok TV kanalında halen yayınlanan Devri Alem Belgesel Program çekimleri yapmıştık.

Belgesellerimizin linkleri

https://m.youtube.com/watch?v=gRCtXlilCkE

https://m.youtube.com/watch?v=YcHIq-8KoPc

https://m.youtube.com/watch?v=NH3e1D1sLBc

https://m.youtube.com/watch?v=t8NJkiqrAsA

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar Bayram Mutluluğunu Okudukları Şiirlerle...
Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını...

Haberi Oku