GÜNDEM:
Hazine'ye En Borçlu Belediye; Kocaeli Büyükşehir

05 Nisan 2022 Salı 12:02

 Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kamu Borç Yönetimi Raporu’na göre, “Hazine Alacak Stoku” 2021 yılının sonunda 20 milyar 622 milyon TL’ye ulaştı. Hazinenin toplam alacağının 10 milyar 471 milyon TL’sini yerel yönetimlerin borçları oluşturdu. Belediyelerin Hazine’ye olan toplam borcunun yüzde 44,26’sını  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu, 4 milyar 635 milyon TL oldu.

BÜYÜKAKIN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hazine’ye olan toplam 4 milyar 635 milyon TL’lik borcun 3 milyar 397 milyon TL’si ‘Anapara’, 1 milyar 238 milyon TL’si ise ‘Diğer’ kalemine yazıldı. Borçlu belediyeler arasında ilk sırada yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni, 1 milyar TL borç ile Adana Büyükşehir Belediyesi izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçtiğimiz günlerde göreve geldiği 3 yılı değerlendirmişti. Büyükakın bu konuyla da ilgili açıklama yapmıştı. Büyükakın "En borçlu belediye biz değiliz. Hazineye en borçlu belediye biziz. Yakın zamanda hazineye en borçlu belediye unvanını kaybedeceğiz." demişti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

C-130 Kazasında Şehit Olan 20 Kahraman Askerimiz...
ANKARA – GEBZE GAZETESİ Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan 20...

Haberi Oku