YAŞAM:
Şaban Kalesinde Tabiat Anıtı Çalışmaları

27 Eylül 2016 Salı 10:28

Harşit Savunmasının yapıldığı "Şaban Kalesi"'nin Tabiat Anıtı envanter çalışmasına Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa BULUT, Güce Kaymakamı Mustafa KÖLEOĞLU, Güce Belediye Başkanımız Aytekin Geçgel ,12. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan TERZİOĞLU, Giresun Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Ertan KUDUBAN, Bölge Müdürlüğü ve Şube Müdürlüğü teknik elemanlarının katılımı ile devam edildi.
Şehitlikler ve mevziler gezildi. 19 adet şehit mezarının ve 100 yıllık savaş mevzilerinin yaklaşık 500 m.'lik kısmı gezildi. Kalan bölümlerdeki çalışmalarımız devam edecektir.




Şaban Kalesi Şehitleri Belgeseli

Devr-i Alem Belgesel Program ekibi 15 yıldan beri Kafkas Cephesi ile ilgili yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sarıkamış Harekatı, Kop Dağı Savunması, Sibirya'da Esir Kampları, Karadeniz'in Kurtuluş Destanı, Karadeniz'ın Çanakkalesi Harşit Savunması adı ile belgesel TV programları hazırlayan, başta TGRT Belgesel TV olmak üzere çok sayıda televizyon kanalında yayınlanan programlara bir yenisini daha ekledi. Güce Şaban Kalesi Şehitleri adı ile hazırlanan belgesel önümüzde ki günlerde birçok TV kanalında yayınlanacak. Belgeselin bir bölümünü Belgesel Yayıncılık Youtube hesabımızda ki https://www.youtube.com/watch?v=qxBhfgnsI20 linkinden izleyebilirsiniz.

İsmail Kahraman tarafından daha önce kaleme alınan "Karadeniz’in Çanakkale’si Harşit Savunması ve Trabzon’un Kurtuluşu" yazımızın aşağıda ki linkten okuyabilirsiniz.


http://www.belgeselyayincilik.com/karadenizin-canakkalesi-harsit-savunmasi-ve-trabzonun-kurtulusu



















banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Avrupa'nın En Büyük Doğal Yaşam Parkında...
Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya'da düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle minikler sıfır...

Haberi Oku